Spiga

Pırasalı mısırunu keki (kaşnuka)

MALZEMELER.7-8 KİŞİLİK: 3Yumurta.1 Su bardağı sıvı yağ.1Su bardağı yoğurt,2 Su bardağı un.1Su bardağı mısır unu 1 Paket kabartma tozu1/2 Kg .ince pırasa,tuz,pul biber.

HAZIRLANIŞI:Pırasaları ayıklayıp yıkıyalım ince dilimler halinde doğrayarak bekletelim Yumurtaları, sıvı yağı,yoğurdu birlikde 1 dk.çırpalım.Mısır ununu ,unu,tuzu,pul biberi ve kabartma tozunu ekleyip mikserde düşük ayarı ile veya çırpma teliyle karıştıralım.Pırasaları ekleyip yarım dk.daha çırpalım.Kalıbı margarinle yağlayıp tabanına un serpelim.Hamuru kalıba boşaltıp 170 ısılı fırında pişirelim.Keki kalıbı içinde soğutup servis yapalım.

NOT:Adapazarı ve yöresi (Pırasa ile yada taze soğanla yapılır) Afiyet olsun.

0 yorum: