Spiga

Paçanka böreği tarifi

MALZEMELER.7-8 KİŞİLİK:2 Yufka.1.Yumurta.2.Çay bardağı süt.1.Su bardağı sıvı yağ.(Kızartmak için)

İÇİ İÇİN MALZEME:125.Gr.pastırma.1.Orta boy domates 75.Gr.Kaşarpeyniri.3-4 Sivirbiber.

HAZIRLANIŞI:Bir kapta küçük doğranmış sivri biberleri ve pastırmaları,rendelenmiş kaşarpeynirini,tavla zarı iriliğinde doğranmış domatesleri karıştıralım.Ayrı bir kapta yumurtaları ve sütü çırparak karıştıralım.Bir yufkayı serip üzerine fırca yardımıyla sütü,yumurtalı harçı sürelim.Yufkaları,sigara böreği keser gibi 8 eşit üçgen parça elde edecek şekilde keselim.Yufkaların geniş kenarlarına pastırmalı içi paylaştıralım.karşılıklı sivri kenarlarını hafifce içe doğru döndürüp rulo yaparak saralım ve uç kısımlarına su sürüp yapıştıralım.Börekleri kızdırılmış  sıvı yağda kızartarak kağıt mutfak havlusu üzerine çıkaralım.

AFİYET OLSUN:

0 yorum: