Kış aylarında en çok tercih edilen brokoli çorbası ve brokolinin haşlanarak salatası sıkca yenen bir sebzedir.şifasını saymakla bitmez brokoliyi haşladığımız suyunuda icerek faydasını görürüz kanımızdaki mikrobları temizler.kanı hızlandırır kara ciğerimizi temizler.
Çok vitaminli bir besin olan brokolinin çorbasını ilk defa denedim.Vitamini haşlama suyunda kalmasın diye, o suyu dökmeyip çorbada kullandım Sizde böyle bol vitaminli yemyeşil bir çorbanız olsun istiyorsanız Ne duruyosunuz Haydi Markete Değişik tatları ilk denemede sevmeyen anneciğim bile sevdiğine göre herkes sever bence
MALZEMELER
500 Gram brokoli
2 Çorba kaşığı tereyağ
1 Çorba kaşığı un
1 Tablet tavuk bulyon
2 Bardak süt
Tuz
YAPILIŞI
Brokoliyi 7 su bardağı su ile haşlayın.Brokolinin sapları yumuşayınca kaynama suyu ile birlikte blendır ile püre haline getirin.
Başka bir tencerede tereyağ ile unu kavurun.Brokoli püresi ve tavuk bulyonu ekleyip kaynatın.Biraz kaynadıktan sonra sütü ilave ederek karıştırın.Tuzunu ekleyip,üzeri için isteğe bağlı tereyağında pulbiber eritip,çorbanın üzerine gezdirip servis yapın.Afiyet Olsun....
AŞÇI NOTU:Çorbanız koyu olursa kaynamış su ilave edebilirsiniz

0 yorum:
Yorum Gönder